FOU Logotyp

Norden förenas kring digital vård och omsorg

"Resultatet från vårt arbete har lett till att projektet Vård och Omsorg På Distans (VOPD) ska ingå som en del av Nordiska ministerrådets handlingsplan för att göra Norden till världens mest integrerade och hållbara region", säger Niclas Forsling,  vid Glesbygdmedicinskt centrum i Västerbotten, och projektledare för "Vård- och omsorg på distans 2018-2021" .

I dagarna genomfördes den avslutande konferensen för Vård och Omsorg på Distans (VOPD), där ministrar från de nordiska länderna deltog. Niclas Forsling menar att ministrarna är överens om att den digitala vården och omsorgen bör utvecklas, men samtidigt måste den fysiska även finnas kvar. Detta innebär att utveckla den digitala vården för dem som kan ha nytta av den, medan den fysiska vården finns kvar för dem som inte kan hantera digitala lösningar i lika stor utsträckning. 

För att läsa mer om projektet VOPD, se följande länk: Start - HEALTHCARE AND CARE AT DISTANCE (healthcareatdistance.com)

För att läsa mer om Västerbottens projekt "Vård och omsorg på Distans 2018-2021", se följande länkar: Nordiska länder förenas kring vård och omsorg på distans - Dagens Medicin

​Glesbygdsmedicinskt centrum värd för nordisk konferens om framtidens distansvård | Region Västerbotten (mynewsdesk.com)