FOU Logotyp

Ny webbsida för välfärdsteknik

För att underlätta för kommunerna att verksamhetsutveckla genom digitalisering har SKR samlat allt material från Kompetenscenter välfärdsteknik på en gemensam websida: Välfärdsteknik | SKR. Exempelvis finns mallar, stödmaterial och en mängd goda exempel från modellkommunerna på sidan.

Välfärdsteknikdag

Det treåriga projektet Kompetenscenter välfärdsteknik avslutas i december. På Välfärdsteknikdagen den 1 december kan du ta del av resultat från projektet, samt goda exempel. Dessutom kommer utmaningar för framtiden för vården och omsorgen att lyftas. För att läsa mer och anmäla dig: Välfärdsteknikdagen 2022 - utmaningar och vägen framåt mot en digital äldreomsorg | SKR

Satsning på äldreomsorgen

En annan satsning för äldreomsorgen, är det nationella kompetenscentret som Socialstyrelsen invigde i augusti. Syftet med centret är att lyfta nivån på äldreomsorgen. Läs mer här: Gör nytt försök att lyfta omsorgen - Senioren 

Nationellt kompetenscentrum för äldreomsorg invigt - Socialstyrelsen

PS: Dessa nyheter samt mycket mer intressant kan du läsa om i Kompetenscenter välfärdsteknik senaste nyhetsbrev

Poddavsnitt om välfärdsteknik

I juli publicerades ett avsnitt av FoU-podden som handlar om Ordnat införande av obeprövade hjälpmedel - lyssna på det där poddar finns eller här.

Och avslutningsvis, stay tuned den 20 september, för då släpps avsnitt 72 av FoU-podden, som  handlar om välfärdsteknik och digitaliseringsombud inom funktionshinderområdet.